وبسایت مرجع مکتب عرفان کیهانی حلقه

محمدعلی طاهری

روز جهانی عدالت اجتماعی

به نام خدا

روز جهانی عدالت اجتماعی

این روز بزرگ را به همه حق طلبان و همه پیشگامان و پیشاهنگان گسترش عدالت در همه جوامع بشری در سرتاسر جهان، بویژه هموطنان عزیزم، تبریک عرض میکنم. به آنان که برای برقراری عدالت اجتماعی با ظالمین و غارتگران  پیکار میکنند، به آنها که با قلم، رهایی درد را به چشم جهانیان، پدیدار میکنند. به آنان که بی امان، در این رزم با خونشان، دمادم پیگیر و جانفشان، نوید رشد انسان را سر میدهند و…

عدالت اجتماعی یعنی برقراری حقوق برابر برای همه انسانها بطوریکه همگان بتوانند بدون هیچگونه تبعیضی از مزایای همه امکانات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و بطور کلی همه داشته های مادی و معنوی هر جامعه که با ثروت ملی و اندیشه بشری ایجاد شده، برخوردار باشند و با رعایت حقوق بشر که حقوق همگان را در نظر دارد، بصورتی مسالمت آمیز امکان زندگی صلح آمیز برای همه فراهم باشد. اما عواملی این حق طبیعی و فطری را بر هم میزند. یکی از مهمترین و اصلی ترین این عوامل حکومت های مستبد است که هدفی بجز عارت و چپاول ثروت های مملکت را ندارد. در این رابطه برای اینکه کسی مانع این سرقت و مصادره نشود مجبور به اعمال خشونت و سرگرم کردن مردم به امور زاید و تشریفاتی و ایجاد جذبه برای خود و … میشود. بدیهی است که در هر عصر تیزهوشان به سرعت متوجه این موضوع شده و در صدد جلوگیری از غارت بیت المال میشوند که در اینصورت با دستگیری و شکنجه و … مواجه میشوند که نام سایر افرادی را که با آنها همفکر و همراه هستند را در بیاورند و آنها را از سر راه خود بردارند. در منیجه برای توجیه این اعمال مجبور به درست کردن برچسب هایی مانند خرابکار و اعتشاشگر و عوامل بیگانه و… میشوند تا مردم متوجه اصل ماجرا نشوند. از اینجاست که در جوامع بشری نقض عدالت اجتماعی رخ میدهد که در طول تاریخ به شکل های مختلفی در جریان بوده است.

بطور کلی، عدالت اجتماعی در برگیرنده معانی و مفاهیم متنوعی و گسترده ای است از جمله: اختصاص منصفانه منابع مادی و معنوی یک جامعه در خدمت آحاد آن جامعه و توزیع عادلانه سرمایه‌های ملی و فراهم کردن شرایط لازم برای آنکه آحاد مختلف ملت بتواند در «درآمد سرانه ملی» خود به تساوی بهره مند شوند. این موضوع مهم سهم بسزایی در ریشه کن شدن فقر، فساد، بیکاری، خودفروشی، بیسوادی، شغل های کاذب و… دارد. دسترسی به رفاه اجتماعی تا حداقل رسیدن به «بیمه ملی» که در نتیجه پیاده شدن آن، تاثیرات زیادی بر روی کاهش میزان آسیب های اجتماعی اعتیاد، طلاق، کودکان کار، بی خانمانی، کارتن خوابی و… خواهد داشت. تامین نیازهای اولیه انسانی میتواند عامل اقتصادی آسیب های اجتماعی را حذف نموده و بخش قابل توجهی از آمار آنرا که ناشی از فقر اقتصادی میباشد را کاهش دهد. زیرا بخشی از این آسیب ها، صرفا ناشی از فشارهای اقتصادی است که بواسطه اینکه آحاد مختلف جامعه از سهم خود از درآمد ملی نمیتوانند بهره ای داشته باشند، در نتیجه قادر به ایفای نقش موثر و سازنده ای در جامعه نمیشوند.

اما علت اینکه در ایران مردم همواره با نابرابری در عدالت اجتماعی مواجه بوده و بخش عمده ای از سهم درآمد ملی خود نصیبی ندارند، بطور عمده این است که به غیر از پیشینه تاریخی و ظلم و جورهای گذشته، سهم آنان در هفتاد هشتاد سال گذشته توسط دولتمردان به شکل ها و صورت های مختلفی مورد چپاول و غارت قرار گرفته است و در نتیجه بخش عمده ای از جامعه عملا نتوانسته از امکانات و ثروت های مادی و معنوی مملکت بهره ای داشته باشند.

از پیامدهای نبود عدالت اجتماعی در خلال این سالها، پیدایش پدیده منحوس«مناطق محروم و یا استان های محروم» است که یکی از نتایج آشکار چنین غارتی بوده است که شامل مناطق محروم شهری و زاغه نشینان و یا استان های حاشیه ای و مرز نشین میشود که به حال خود واگذاشته شده اند. در این مناطق نان آوران خانواده راهی بجز رو آوردن به مشاغل کاذب در پایتخت و یا رو آوردن به حرفه قاچاقچی گری، کول بری، قاچاق سوخت، قاچاق انسان و… برای سیر کردن شکم خانواده خود ندارند. هم اکنون نیز در نتیجه چنین غارتی، عده زیادی از آنها در زندان های ایران و کشورهای همجوار هستند که بازهم این موضوع علت مضاعفی برای روی آوردن خانواده های آنها به سوی فقر و فساد بوده است.

همچنین در نظام های سلطه گر و غارتگر رانت های اطلاعاتی که به دولتمردان و افراد مرتبط با نظام این امکان را میدهد تا با داشتن اطلاعات مربوط به طرح های عمرانی و… اقدام به بهره برداری های بکنند که سایر افراد چنین امکانی را ندارند. در نتیجه از این طریق ثروت های بادآورده ای را نصیب آنها میکند. برای مثال زمین هایی را که از قبل می دانستند در طرح های مختلف شهری و صنعتی و… قرار دارند با قیمتی خیلی ارزان خریداری و سپس با اجرای طرح به قیمت خیلی گزافی بفروش رساندند، یا با داشتن ارتباط با وزارتخانه های مختلف با اخذ مجوزهای گوناگون و گرفتن زمین صنعتی و امکانات جانبی آن اقدام به فروش آن واحدها و کسب سودهای کلان نموده اند. این موضوع در رابطه با وام های شهری و صنعتی و… یا در همه بخش های مختلف دیگر مملکت همواره در جریان بوده است. این موضوع به غیر از این است که سردمداران حکومتی همه صنایع و شاهرگ های اقتصادی و حیاتی مملکت را حداقل در شصت هفتاد سال گذشته همواره از طریق بنیاد‌های متعلق به خود در اختیار داشته و کلیه این درآمدها را نیز صاحب بوده و به نفع خود و جزء دارایی هایشان به کار گرفته و یا به خارج از کشور انتقال داده اند (لیست این بنیادها و عملکردهایشان موجود است).

در حقیقت یکی از دلایلی که باعث شد تا ملت شریف ایران به چنگ این دیکتاتوری بیفتد و مصیبت و سرطان مهلک حاضر گریبانگیرش شود و انقلاب مردم غیور ایران در سال ۵۷ اتفاق بیفتد، عدم وجود عدالت اجتماعی در نظام سابق بود که موجب شد به غیر از موضوع قدرت و… شاهرگ‌های اقتصادی مملکت که صرفا متعلق به خانواده سلطنتی بودند(طبق اسناد و مدارک تاریخی موجود)، از خانواده هزار فامیل خارج بشود و به دست خانواده صد هزار فامیل فعلی بیفتد که به استناد اسناد و مدارک تاریخی ملت را فریب دادند و خدعه کردند و… سوار بر انقلاب مردم شدند. در حالیکه قرار بود در کناری بنشینند و مردم خودشان سیستم اداره مملکت را به میل خود انتخاب کنند و آنها اصلا مداخله نکنند. بدون برقراری عدالت اجتماعی ملت ایران باید همواره در حال انقلاب باشد و…

بنیانگذار سازمان صلح طاهری و مکتب عرفان کیهانی حلقه: محمد علی طاهری
تورنتو: ۲۰/فوریه/۲۰۲۳ مصادف با ۱/اسفند/۱۴۰۱

Loading